szülész-nőgyógyász, orvosigazgató

szülész-nőgyógyász, orvosigazgató

Tevékenységem a gyermekre váró párok ellátásából áll.

Betegellátás, szakmai tapasztalat

Az elmúlt 20 évben a meddőség területén elvégzett 100.000 vizsgálat és 11.000-nél is több kezelési ciklus (cikluskövetés, petefészek-stimuláció, inszemináció és lombikbébi-kezelés) tapasztalatával állok minden új eset elé.

Oktatás

Egyetemi adjunktusként rendszeresen részt veszek orvostanhallgatók, rezidensek, szakorvosjelöltek, szakorvosok, szülésznők és védőnők graduális képzésében és továbbképzésében.
Előadásaimat és gyakorlataimat magyar, angol és német nyelven tartom.

Kutatás

Egyetemista koromtól kezdve tudományos érdeklődési területem a meddőség kivizsgálása és kezelése. Tudományos diákkörösként tartottam e témában első előadásaimat, majd az orvosi diploma megszerzése óta egyetemi kutatóként klinikai tanulmányokat végzek és önálló tudományos tevékenységet folytatok. Ennek során hazai és nemzetközi szakmai folyóiratokban publikáltam, konferenciákon veszek részt és előadásokat tartok. Kutatói munkám összegzését 2011-ben „Petefészek-stimulációs kezelések hatása a szervezeten kívüli megtermékenyítés eredményességére” címmel írtam meg, mellyel második doktori fokozatomat (Ph.D.) szereztem. A Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagjaként publikációs listám itt megtekinthető.

Szakmai munkám elismeréseként az elmúlt években több megtiszteltetés ért:
2014-ben az Egészségügyi Tudományos Tanács Humán Reprodukciós Bizottságának tagjává; majd
2015-ben a Magyar Asszisztált Reprodukciós Társaság vezetőségi tagjává választottak.

Szakmai önéletrajz

Tanulmányok

1993
érettségi a budapesti Piarista Gimnáziumban
1999
államvizsga a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán
szakdolgozat címe: Az in vitro fertilizációs kezelés eredményessége az alkalmazott gonadotropin-releasing hormon analóg készítmény függvényében

Tudományos Diákköri tevékenység

1995
Asszisztált reprodukció és nőgyógyászati endokrinológia speciálkollégium
1996-1999
SOTE I.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Asszisztált Reprodukciós Osztály

Munkahelyek

Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar
I.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
1999 – 2005
központi gyakornok, szakorvosjelölt, klinikai orvos
2005
szülészet-nőgyógyászat szakvizsga kiváló eredménnyel
2005 – 2014
egyetemi tanársegéd
2014-
egyetemi adjunktus
MEDEND Meddőségi és Endometriózis Intézet
2015-
orvosigazgató

Szakmai tudományos társasági tagság

European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE)
Magyar Asszisztált Reprodukciós Társaság (MART)
Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság (MSZNUT)
Magyar Nőorvos Társaság (MNT)

Tudományos fokozat

2011
Ph.D.: „Petefészek-stimulációs kezelések hatása a szervezeten kívüli megtermékenyítés eredményességére” címmel
Tudományos társasági tisztségek
2011-
Magyar Tudományos Akadémia: köztestületi tag
2014-
Egészségügyi Tudományos Tanács Humán Reprodukciós Bizottság: tag
2015-
Magyar Asszisztált Reprodukciós Társaság: vezetőségi tag
Nyelvismeret
angol:
felsőfok (C1)
német:
felsőfok (C1)

Tudományos tevékenység

magyar nyelvű közlemények száma:
13
angol nyelvű közlemények száma:
8
magyar könyvfejezetek száma:
1
összesített impakt faktor:
16,2
független hivatkozások száma:
57

Publikációs listám az MTA oldalán található meg.

Kezelési elvek

Időben kezdeni – az életkor szerepe

A gyermekvállalás felé tett első és legfontosabb lépésnek a megfelelő tájékoztatást és tájékozottságot tartom. Ezen a területen (részben a média nem megfelelő interpretálása alapján) nagyon sok a tévhit és a félinformáció és emiatt sajnos azok is gyakran halogatják terhesség vállalását, akik egyébként határozottan terveznek a közeljövőben teherbe esni.

Kevéssé ismert, hogy a fogamzás esélye 35 éves kor felett egyre csökken és 40 éves korban még lombikbébi-kezeléssel sem éri el a 20%-ot a ciklusonkénti terhességi arány. Amennyiben azzal is számolunk, hogy 40 év felett a létrejött terhességeknek akár 40-60%-a is spontán vetéléssel végződhet és 40-44 éves kor között gyakorlatilag minden nőnek véglegesen kimerül a petefészke, láthatjuk, hogy 44 év felett a szülésnek egy-egy igen ritka kivételtől eltekintve már csak elméleti lehetősége adott.

A kevesebb néha több – a gyógyszerek minimalizálása

Tekintettel arra, hogy a női ciklust hormonok irányítják, ennek befolyásolására, a petesejtérés elősegítésére hormonkészítményeket alkalmazunk.

Célom, hogy a természetes menstruációs ciklussal összhangban minél kevesebb fajta gyógyszer minél kisebb adagjával érjem el a kívánt eredményt.

Nemzetközi és hazai szakmai ajánlások és személyes tapasztalatom alapján hiszem, hogy bármilyen kezelési módszer esetében 1-2 fajta készítmény alkalmazása elegendő lehet.

Aktív szerepvállalás

Különösen fontosnak tartom, hogy lehetőség szerint ne gyógyszerek, vitaminok, kenőcsök vagy egyéb „azthiszemhogy” készítmények szedésére tereljük a figyelmet. Könnyen abba a tévhitbe eshetünk, hogy egy-egy tabletta bevételével aznapra minden tőlünk telhetőt megtettünk egészségünk és termékenységünk érdekében. Fontos tudatosítani az aktív közreműködés, így különösen

  • a szénhidrátszegény diéta
  • a testmozgás
  • a dohányzás (és férfiaknak a szauna, jacuzzi, kerékpározás) elhagyásának

kiemelkedő szerepét.

Időbeosztás – egymás megbecsülése

Senki sem szereti a felesleges várakozást, ezért mindent megteszünk, hogy Önnek se kelljen várakoznia. A rendelési időpontokat úgy szervezzük, hogy a megbeszélt időpontjában Ön minél előbb sorra kerülhessen. Fontos minőségi mutatónak tartjuk, hogy a hozzánk forduló párok az esetek többségében pontosan a megbeszélt időpontban kerülnek sorra, míg a többieknek maximum 10-15 percet kell várakozniuk az ellátásra.

A világnézeti különbségek elfogadása

Számos esetben a termékenységi kezelések kérdései hitbeli vagy erkölcsi aggályokat keltenek a hozzánk fordulókban. Van, akiknél önmagában már a hormonkezelés, van akiknél a lombikbébi-kezelés vagy az embriók fagyasztva tárolása nem elfogadható kezelési módszer. Minden ember más és más – miért végeznénk a kezeléseket minden párnál ugyanúgy?

Garantáljuk, hogy bármilyen kezelési módszerről is legyen szó, ivarsejtjeit és embrióit soha nem használjuk fel olyan módon, amihez Ön nem járult kifejezetten (írásban) hozzá.

 

Hitvallás

„Lesz gyerekem! Biztos, hogy lesz gyerekem!”

kiáltottam szinte fel, amikor 20 évesen észrevettem az Egyetem falán az „Asszisztált Reprodukció és Nőgyógyászati Endokrinológia” választható előadásra szóló felhívást.
Lassan kibogoztam a leírásból, hogy mit jelenthet ez a cím és egyből tudtam, hogy ezzel minden eldőlt. Tudtam, hogy életem legfontosabb része, az otthonról és piarista iskolámból hozott család szeretete nemcsak vágy marad, hanem egyszer be fog teljesülni: biztos, hogy lesz gyermekem!

1995. október 10-én

léptem át először a Klinika meddőségi osztályának küszöbét. Éreztem, hogy nem volt hiába a több éves útkeresés, melynek során korábban sebészetekre, belgyógyászatokra és egyéb kórházi osztályokra jártam be, hogy megtaláljam milyen orvos legyek, hiszen ekkor megtaláltam: azonnal tudatosult bennem, hogy én semmi mással nem szerettem volna orvosként foglalkozni, mint azzal, hogy gyermekhez segítsem a párokat! Hiszen mindig is ezt akartam, csak nem tudtam magamnak megfogalmazni, mert akkor még nem tudtam, hogy létezik ilyen szakterület.

Jól válaszd meg az álmod, mert ez meghatározza egész életed alakulását,
sorsodat is, és esetleg be is teljesülhet.
J.W. Goethe

Az azóta eltelt 20 évben „kis” családomnak, feleségemnek és két fiamnak, és „nagy” családomnak, a több ezer kezelt párnak és leendő gyermekeiknek szentelem magánéletem, orvosi-, oktató- és kutatómunkám a hét 7 napjában és az év 52 hetében.

Csak egy vagyok, de vagyok;
nem tudok mindent megtenni, de valamit azért igen.
És mivel nem tudok mindent megtenni, nem fogok elzárkózni attól, amit megtehetek.
Edward E. Hale

Kivételes öröm számomra, hogy olyan orvosokkal, szakdolgozókkal és asszisztensnőkkel dolgozhatok együtt, akikkel csapatot alkotva munkánkat hivatásként éljük meg, és örömmel teszünk meg minden lépést a következő sikertörténet felé…

<< Vissza a munkatársakhoz

 
 
logo

térkép

 
 
Rendelő kívülről

  Bejárat
Az intézet bejárata közvetlenül az utcáról nyílik, a lépcsőházba nem kell bemenni.
  Parkolási lehetőségek
Az utcai parkolóóra SMS száma:
+36-(20/30/70)-763-0201
A parkolás díja 600 Ft/óra.
 
 

MedEnd© 2024 Minden jog fenntartva.   i