Hétfő, szerda Kedd, csütörtök
10:00 - 18:0014:00 - 19:00

Andrológia

Az andrológiai kivizsgálás, azaz a férfi nemzőképesség vizsgálata, minden gyermekre vágyó pár esetében az elsőnek elvégzendő vizsgálatok közé tartozik, hiszen a kívánt terhesség elmaradásának hátterében az esetek többségében a férfi partner oldalán (is) találunk valamilyen eltérést.

A férfi eredetű meddőség leggyakoribb oka a spermiumtermelés zavara, mely spermavizsgálat során válik ismertté. A három legfontosabb értékelendő paraméter ennek során az ondósejtek száma, mozgékonysága és alakja. Gyakran mindhárom vizsgált tulajdonság együttes eltérését figyelhetjük meg.

Az esetek többségében nem lehet egyértelmű okot megállapítani a spermatermelés zavarának hátterében. Ismert, hogy külső ártalmak negatívan befolyásolják az ondósejtek minőségi mutatóit (láz, szauna, forró fürdő, biciklizés, alkoholfogyasztás és főleg a nikotin), azonban a stressz gyakran kisebb szerepet játszik, mint ahogy azt szubjektíven érzékelik az érintettek. Rosszindulatú daganatos megbetegedések kezelése során végzett kemoterápia szinte mindig kedvezőtlen hatással van a spermaminőségre, bizonyos esetekben hormonális egyensúlyhiány vagy genetikai ok ismerhető fel a háttérben.

Andrológiai vizsgálat során a spermavizsgálat eredményének értékelésén kívül szintén fizikális- és ultrahangvizsgálatra is sor kerül. Ezek során a férfi külső- és belső nemi szervek esetleges elváltozásai, gyulladás vagy fertőzés jelenléte igazolhatóvá válik.

<< Vissza a szakrendelésekhez

 
 
logo

térkép

 
 
Rendelő kívülről

  Bejárat
Az intézet bejárata közvetlenül az utcáról nyílik, a lépcsőházba nem kell bemenni.
  Parkolási lehetőségek
Az utcai parkolóóra SMS száma:
+36-(20/30/70)-763-3022
A parkolás díja 440 Ft/óra.
 
 

MedEnd© 2019 Minden jog fenntartva.   i